maandag, juli 24, 2006

Willen - Kunnen - Doen

Voor mijn werk als vormingsverantwoordelijke bekijk ik hoe onze Nederlandse zusterpartij CDA te werk gaat. Zij vragen een strenge selectie van alle kandidaten voor de verkiezingen. Deze moeten beschikken over volgende competenties: deskundigheid, communicatieve vaardigheden, samenwerken, authenciteit, politiek inzicht, visie, daadkracht en leiderschap.
Natuurlijk overdrijven de Nederlanders altijd, maar bij ons wordt net iets te weinig een eerlijke evaluatie gedaan. Zowel door de partijverantwoordelijken als de kiezers.
Ook in Kortenaken is dat zo. Als je louter kijkt naar het geleverde beleid en de competenties van het College van Burgemeester en schepenen, dan moet de VLD (Gemeentebelangen) wel afgestraft worden. Enkel op vlak van cliƫntilisme scoren ze niet slecht.
Je hebt willen, kunnen en het ook doen. Het eerste (willen) is aanwezig. Het tweede en derde ontbreekt steeds. Met gevolg dat we in Kortenaken het meeste belastingen betalen van heel de streek en er het minste voor terug krijgen. Veel komt er aan. Sporthal, degelijke fietspaden, uitgebouwde website, verfraaiing dorpskernen, ... De wil en het beloven is er, maar het ook kunnen en doen? Het resultaat ziet u elke dag. Of juist niet.