dinsdag, mei 08, 2007

Gemeente richt Welkomstcomité op

Gisteren werd op de gemeenteraad een Welkomstcomité opgericht. De redenen zijn simpel: Ongeveer 200 nieuwe mensen kwamen het afgelopen jaar in Kortenaken wonen. In de deelgemeente Kersbeek-Miskom kwamen de afgelopen twee jaar alleen al 100 nieuwe mensen wonen. Een tiende van de gehele bevolking van Kersbeek-Miskom!
Vele nieuwe inwoners kennen Kortenaken niet. Wat met ons afval? Is er een bibliotheek? Zijn er jeugdbewegingen en scholen? Is er een judoclub? Enz.
Tijd om werk te maken van een onthaalbeleid en hen wegwijs te maken doorheen de gemeentelijke diensten en initiatieven maar ook hen kennis laten maken met de vele actieve verenigingen die er zijn.
Daarom werd gisteren een Welkomstcomité opgericht met oa vertegenwoordigers van de verenigingen en scholen. Het Welkomstcomité krijgt de opdracht mee voorstellen uit te werken en een welkomst-activiteit voor de nieuwe inwoners te organiseren. Dit kan gaan van een rondrit met de bus doorheen de gemeente tot een welkomstpakket met waardebonnen.
Met de oprichting van een Welkomstcomité – als eerste in de regio - wil de gemeente benadrukken dat het haar menens is een actief onthaalbeleid voor nieuwe inwoners te voeren. Nog dit jaar moeten de eerste voorstellen op tafel liggen en een eerste welkomst-activiteit doorgaan.
Zelf kreeg ik de taak het Welkomstcomité op te starten en tot een goed einde te brengen. Iets waar ik met plezier veel tijd zal insteken.