maandag, februari 25, 2008

Knap gedaan prijs voor nieuwe KSJ Kortenaken

JONG-cd&v Kortenaken reikte ook dit jaar op het CD&V ledenfeest haar twee prijzen uit. Een “Knap-gedaan-prijs” voor de meest verdienstelijke Kortenakenaar of initiatief en een “Helaas-prijs” waarmee we een gemiste kans in onze gemeente willen aanklagen.
Dit jaar willen we met onze Knap-gedaan-prijs een initiatief belonen waar reeds lang vraag naar was. Heel Kortenaken telt vier goede jeugdverenigingen, maar geen enkele in de deelgemeente Kortenaken voor -16 jarigen. Een tekort waar nu verandering is in gekomen. Enkele monitoren van de vakantiewerking hebben samen met nog andere jongeren de handen in elkaar geslagen en zich ingezet om JEUK op te richten: een jeugdbeweging voor 6 tot 16 jarigen in de deelgemeente Kortenaken. In de beginperiode kwam men 1 keer per maand samen maar wegens het succes zijn er nu al twee bijeenkomsten per maand en dit de lokalen achter Den Hoek. Ze sloten zich ook aan bij de KSJ.
JONG-cd&v is hier enthousiast over en wil graag deze vrijwilligers in de bloemetjes zetten. Deze jonge mensen hebben het gedaan. Hebben veel tijd en energie erin gestoken, de stap durven zetten. En het succes is er. Knap. voor meer info over hen: http://users.skynet.be/mullens/jeuk/jeuk.htm