dinsdag, maart 25, 2008

Red het fietspadDe krant Het Nieuwsblad start een actie 'Red het fietspad'. Iedereen wordt opgeroepen voorbeelden van goede en slechte fietspaden door te sturen en het Nieuwsblad maakt dan een rapport per gemeente. (www.nieuwsblad.be/fietspaden). Twee jaar geleden deden we met JONGcd&v Kortenaken een gelijkaardige oefening. En onze fietspaden bleken in zeer slechte staat. Waar er al zijn, zijn deze vol putten, uitstekende riooldeksels, diepe goten, enz.

Niet voor niets is investeren in fietspaden één van de prioriteiten van het nieuwe bestuur. Interleuven werd aangesteld om plannen te maken voor fietspaden langs de grote assen zodat subsidies kunnen aangevraagd worden. En jaar per jaar een aantal kilometers fietspaden kunnen aangelegd worden.

Zelf is het één van mijn stokpaardjes om er over te waken dat we onze beloften waarmaken. Halve oplossingen als fietssuggestiestroken (a la rode lopers in Miskom) komen soms om de hoek kijken, net als het argument 'ik zie nergens fietsers'. Ik werk in de Wetstraat. Toen ze het fietspad aanlegden werd er spottend over gedaan 'maar hier rijdt nooit een fietser'. Tuurlijk niet, want levensgevaarlijk. Nu rijden er honderden fietsers per dag.