zondag, oktober 30, 2011

Zorgzaam met de middelen omgaanOp de komende gemeenteraad zal de personenbelasting niet verhoogd worden, maar blijft ze op het verlaagde tarief van 7,8%. Het laagste tarief van de regio. Glabbeek, Geetbets, Linter, Tielt-Winge, Tienen en Diest, allen vragen ze meer belastingen. Zoutleeuw heft ook maar 7,8%.
En je voelt dat dit steekt bij de VLD. In 2006 –na 18 jaar VLD beleid- hadden we een van de hoogste. En dit in combinatie met een beschamende staat van de wegen en fietspaden en geen sporthal. Oorzaak was vooral het gebrek aan goede dossiers om subsidies van hogerhand aan te vragen.
Na 5 jaar CD&V-SP.A is het palmares iets anders. De belastingen Рtegen de Vlaamse tendens in Рwerden verlaagd. Schaften we de pestbelastingen af, wordt de dorpskern van Hoeleden heraangelegd, is het grootste nieuwe fietspadentracé van Vlaanderen aangelegd (Waanrode-Kortenaken) en zijn de plannen van de sporthal zo goed als klaar. En dat allemaal met subsidies. En door minder middelen aan de inwoners te vragen.