zondag, januari 15, 2012

JONG-CD&V KNAP GEDAAN voor KINDEROPVANG

JONG-cd&v Kortenaken reikt ook dit jaar haar twee prijzen uit. Een “Knap-gedaan-prijs” voor de meest verdienstelijke Kortenakenaar of initiatief en een “Helaas-prijs” waarmee we een gemiste kans in onze gemeente willen aanklagen.
JONG-cd&v geeft de Knap-gedaan-prijs aan de kinderopvang “Stekelbees” in Kersbeek en bij uitbreiding aan iedereen, in bijzonder de onthaalmoeders, die kinderen opvangen. Dit om twee redenen. Ten eerste omdat deze kinderopvang een antwoord is op de stijgende behoefte aan kinderopvang in onze gemeente. Hiermee komen 14 gesubsidieerde plaatsen bij, goed voor de opvang van 23 kinderen tussen 0 en 3 jaar. En zijn de wachtlijsten zo goed als weggewerkt.
Daarenboven heeft de gemeente, onder impuls van Burgemeester Stefaan Devos en schepen van kinderopvang Michel Vandervelpen, in plaats van het zelf en alleen te willen opzetten, de verstandige beslissing genomen dit samen met een organisatie aan te pakken die deskundigheid heeft op dit vlak. Zo kon dit nieuwe opvanginitiatief op een snelle en professionele manier van start gaan en zijn de wachtlijsten in onze gemeente teruggedrongen. Een goede zaak voor onze jonge gezinnen. De opvang is een mooi voorbeeld van hoe we beleid voeren: samenwerkingsverbanden opzetten met verenigingen, organisaties en ondernemingen waarbij ieder vanuit zijn deskundigheid en middelen samen tot goede resultaten komen ten dienste van onze inwoners. Graag geven we dan ook de prijs aan Marie-Jeanne Loots van vzw Landelijke kinderopvang.