woensdag, maart 18, 2009

130 sociale huurwoningen?



Vandaag stellen de VLD ministers in het Parlement het grond en pandendecreet voor. 3 procent van de woningen moeten sociale huurwoningen zijn. Dus Kortenaken moet de komende 10 jaar zorgen voor 130 sociale huurwoningen. Om een beeld te geven: dit is meer dan er vandaag huurwoningen zijn in Kortenaken.
Tegelijkertijd zegt Vlaanderen dat we 'buitengebied' zijn. Dus kunnen bijna nergens nieuwe woongebieden aangesneden worden en is voor kleine ondernemers geen plaats. Dus ook niet voor werkgelegenheid. Daarvoor moet je naar de steden.
Ik zie twee grote problemen. 1. Hoe en waar komen we aan 130 sociale huurwoningen? 2. We bewijzen er de sociale huurder ook geen dienst mee. Dikwijls mensen die moeilijk hebben of éénouder gezinnen. We kunnen hen geen job in de buurt aanbieden en pendelen vanuit Kortenaken is een ramp Рzeker voor mindermobielen.
Tuurlijk is politiek correct om te zeggen dat ieder zijn deel moet doen. En tuurlijk wil Kortenaken ook zijn deel doen. Maar 130 is gewoon niet realistisch.