zondag, oktober 28, 2007

Ouderenbehoefte onderzoek

Het OCMW presenteerde gisteren het resultaat van haar ouderenbehoefte- onderzoek dat ze deed bij meer dan 400 senioren van Kortenaken. Twee dingen vielen me op. Ten eerste dat in Kortenaken er sneller en meer dan het gemiddelde in Vlaanderen 80 plussers zijn, deze bijna allemaal een eigen woning hebben - maar deze niet aangepast zijn aan hun oude dag - en hun inkomen aan de lage kant is. Een enorme uitdaging: ze hebben geen aangepast huis maar er ook geen geld voor.
Ten tweede zijn de senioren vooral ontevreden over hun verplaatsingsmogelijkheden. Tekort aan buurtwinkels, tekort aan openbaar vervoer, tekort aan banken om even uit te rusten en dit gecombineerd met een zeer slechte staat van onze voetpaden en verkeersonveilige straten.
De resultaten waren zeer interessant om er uit te leren voor het beleid. Of zoals de gedeputeerde van Vlaams-Brabant Monique Swinnen het omschreef: proficiat aan de twee dames die het OCMW trekken, nl Annita als voorzitster en Domique als secretaris, proficiat aan allen die mee aan de enquĂȘte werkten.