woensdag, juni 27, 2012

Verhoging huur zalen en toegang containerpark?

De jaarrekening van 2011 werd goedgekeurd met een overschot van 3,6 miljoen euro, ook de personeelskosten blijven onder het Vlaams gemiddelde.


Wettelijk moet ook de financieel beheerder (de ontvanger) van de gemeente een advies geven. Onze financiele beheerder doet graag aan politiek. Zelf kan hij officieel niet maar heeft nu een spreekbuis met zijn zoon als lijsttrekker van de N-VA.

In zijn advies aan de gemeenteraad wijst hij op de vele uitdagingen en stelt hij dat de ontvangsten moeten verhoogd worden. (Het klopt dat onze belastingen het laagste zijn van de omliggende gemeenten.) Concreet stelt hij voor om de huurprijzen van de zalen en het toegangsgeld van het containerpark serieus te verhogen. Weten we nu eindelijk waar 'de verandering van de N-VA' concreet voor staat in Kortenaken. Hiermee slaan ze trouwens de bal mis compleet mis en blijven ze steken in oude denkkaders. Een verdubbeling van de huurprijs en toegangsgeld levert misschien geld op voor 200 meter fietspad. Een gemeente kan vandaag alleen investeren wanneer ze dit doet met visie, dossierkennis en daadkracht. Juist met doel voor elke investering maximale subsidies te bekomen. Ga maar na in Leuven wie heel de transformatie van de stad betaald heeft. Alles met subsidies. Hoe zijn de fietspaden tussen Waanrode en Kortenaken betaald? Zonder subsidies ondenkbaar. Hoe kunnen we straks de fietspaden tussen Hoeleden en de Hoef betalen? Toegansprijzen verhogen ed is prullen in de marge. Uitdaging is uw ogen open te houden, sterke dossiers te maken en vooruit te denken. En zo geld naar Kortenaken te halen om te kunnen investeren.