woensdag, augustus 23, 2006

Prachtige natuur - ook om in te spelen?


Als we bij ons in de buurt gaan wandelen met onze hond ben ik steeds onder de indruk van de natuur en de prachtige landschappen. Zo ontdekte we onlangs het Begijnenbos in onze achtertuin. Eén van de grootste bossen van het Hageland. Kortenaken heeft zeker troeven om aangename wandelwegen te maken als ideale ontspanning voor wie er even tussenuit wil.
Blij was ik dan ook met de flyer met het aanbod van wandelgidsen en ben ze onmiddellijk gaan halen. Helaas lopen de wandelingen iets te veel over grote wegen en deze zijn - om het zacht uit te drukken - niet zo gezellig.
Ik ben ook geen voorstander om het groen af te schermen met prikkeldraad. Integendeel. Met respect voor de natuur moeten we ervan kunnen genieten. Ook om in te spelen. Dit is een oud zeer. Eerst als groepsleider, later als nationaal voorzitter van JONG-cd&v heb ik enorm gepleit om de bossen opnieuw open te stellen voor spelende kinderen. Een voorstel van decreet van CD&V ligt nu op tafel. Ook in Kortenaken blijkt het een probleem. Het is voor onze jeugdbewegingen zeer moeilijk geworden om voldoende en avontuurlijke speellocaties te vinden. Zo kan de KLJ van Hoeleden op niet veel plaasten meer terecht. Mits goede afspraken moeten we onze bossen opnieuw openstellen.