vrijdag, oktober 19, 2012

Ongerust

De afgelopen week was één van de meeste intensieve uit m'n loopbaan. Zaterdag 13 oktober schreven de kranten ons nog af en voorspelden ze grote klappen voor CD&V. De kiezer dacht er op 14 oktober duidelijk anders over.  We blijven veruit de grootste partij in de gemeenten. De afgelopen week vormden we 200 meerderheden en leveren we 131 burgemeesters. Helaas kwamen we soms ook door vuil spel in de oppositie (denk aan Glabbeek).
Ook in Kortenaken handhaafden we ons. Toch is er een nieuwe coalitie gevormd en zit CD&V in de oppositie. Vooral de manier waarop laat een wrang gevoel achter. Door manifeste leugens, ronselen van volmachten en valse beloften konden VLD en N-VA hun voorakkoord (getekend begin augustus) uitvoeren.
Als inwoner ben ik niet een klein beetje ongerust. En de mandatencarrousel bevestigt m'n vermoeden. Men heeft geen enkele ambitie om beleid te voeren. Elk raadslid mag eens aan 'de bak komen' om zijn of haar mensen 'pleziertjes' te doen. Een ons-kent-ons beleid, gepolitiseerde administratie en gebrek aan dossierkennis zal het gevolg zijn.
14 oktober 's avonds werd de klok in Kortenaken terug gedraaid.