maandag, oktober 08, 2012

Steun voor wie onderneemt


Inwoners van Kortenaken zijn ondernemers. Doeners. Nemen initiatief en zijn niet vies van hard werken. Dat viel me op toen ik hier negen jaar geleden kwam wonen. En dat verdient respect en steun. Zelfstandigen en ondernemers zorgen immers voor welvaart en werk.
Steun aan ondernemers is alvast een prioriteit CD&V Kortenaken. Niet met woorden, maar met daden. Niet toevallig hebben wij als eerste een locatie durven kiezen voor de nieuwe KMO-zone.

Hoewel heel wat uitdagingen (denk aan de loonskost, sociale wetgeving en statuut zelfstandigen) geen gemeentelijke bevoegdheid zijn, kan een gemeente heel wat doen. Ik denk aan het realisatie van de KMO-zone, de uitbouw van een gemeentelijk ondernemersloket dat op zoek gaat naar antwoorden bij de verschillende diensten. Of het verder gezellig maken van onze dorpskernen waar handelaars centraal staan.
Ook kan een gemeente promotie voeren van onze ondernemers en hun (streek)producten zoals we met het Welkomstcomite al deden. Ook de oprichting van een middenstandsraad en helder communicatie bij werken staat in ons programma. En tot slot: geen belastingsverhogingen.