vrijdag, oktober 12, 2012

Welzijn in tijden van crisis?

Vorige week kreeg ik van de Streekkrant de vraag:' Hoe behouden we het welzijn in onze gemeente in tijden van crisis?' Geen makkelijke vraag. In de feite is dit grotendeels ons programma samenvatten in 750 tekens. Ik heb het volgende antwoord doorgestuurd:' Door slimme maatregelen die het mensen makkelijk en aangenamer maakt. Door in te zetten op werk in eigen streek en onze zelfstandige ondernemers en buurtwinkels te steunen. Door te werken aan flexibele kinderopvang en gezellige dorpen. Met veilige straten, een binnendoor fietsnetwerk en speel- en sportpleintjes.
Met starterswoningen vermijden we zware hypothecaire leningen voor onze jongeren en de energiefactuur moet omlaag met een wooncoach die mensen helpt isoleren.
Als gemeente dienen we mensen die initiatief nemen te steunen, garant te staan voor een bereikbare dienstverlening, heldere communicatie en een OCMW die problemen detecteert.
Dus geen prestige projecten. Wel vele kleine investeringen met goede dossiers om subsidies te verkrijgen en onze financiƫn gezond te houden.'