maandag, augustus 20, 2012

Consultatiebureau Kind&Gezin onwaardig

Een actieve Twitteraar uit Kortenaken doet het voorstel om ook in onze gemeente een Huis van het Kind te starten. Dit is een nieuw concept om het grote en verscheiden aanbod naar kinderen en hun ouders te bundelen. Zodat de ouders met al hun vragen op één plaats terecht kunnen. Hier is veel voor te zeggen en zal meer opleveren dan de zoveelste brochure.
Het kan ook een ander probleem oplossen, namelijk deze van het consultatiebureau van Kind & Gezin in Budingen. De medewerkers zijn er vriendelijk en behulpzaam. Maar de locatie is die naam onwaardig. Deze is verhuisd naar een oud gebouw met een levensgevaarlijke trap.  Gewoon niet te doen voor een ouder met meerdere kinderen. Blijkbaar tellen de - terecht - strenge regels die Kind & Gezin hanteren voor de kinderopvanginitiatieven niet voor hun eigen consultatiebureaus.
Ook de openingsuren zijn helemaal niet aangepast aan werkende ouders. Vier maanden wachten is geen uitzondering voor een avondafspraak. En de vrijdag - een dag dat er nog ouders thuis zijn met ouderschapsverlof - zijn ze gesloten.