zondag, januari 29, 2012

Veel gedaan, nog veel te doen

Zondag verzamelden alle CD&V kandidaten en bestuursleden om samen na te denken over het programma en de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Een van onze sterktes worden onze geloofsbrieven. We hebben in 2006 de kans van de kiezer gekregen en ze gegrepen. Zelf schreef ik bij de start in 2006 mee aan de beleidsnota en had nooit verwacht dat we nu kunnen zeggen dan meer dan 90% is gerealiseerd. En dit door elke euro 2 keer om te draaien, oplossingen te zoeken voor problemen en projecten effectief te realiseren. Geen ons-kent-ons beleid, geen beleid van aankondigingen zonder daden en geen haastwerk waardoor subsidies de mist in gaan. De beloofde stijlbreuk is er gekomen.
Maar het werk is nooit af. Persoonlijk zie ik nog vele uitdagingen. Nog veel fietspaden en wegen dienen aangepakt te worden, het zwaar en snel verkeer ingeperkt en kort-op-de bal-communicatie opgezet te worden.
Jonge mensen moeten in eigen streek een betaalbare woning kunnen vinden, mensen zich niet meer arm stoken aan verwarmingskosten en Kortenaken moet als uitvalbasis kunnen dienen voor werk. Een Kortenaken waar iedereen zich thuis voelt. Kinderen, jongeren en ouderen. Autochtonen, inwijkelingen, zorgbehoevenden, levensgenieters, harde werker, actievelingen, enz.