dinsdag, september 11, 2012

Koken met verse producten van bij ons


De gezinsbond organiseerde een kookworkshop voor kinderen. Op het lijf geschreven van onze jarige Stiene. Zelf kan ik daar ook van genieten. Enkele jaren geleden (toen we nog geen kindjes hadden) volgde ik als hobby de opleiding van restauranthouder in avondonderwijs. Basistechnieken, productkennis, zaal, drankenkennis. Tijdens deze 3 jaar durende opleiding passeerde alles de revue. Een uitgebreide menu klaarmaken kan zeer stresserend zijn, maar toch ook zeer ontspannend.  Alleen moet je er echt tijd voor kunnen maken om er van te genieten. Je leert ook dat met verse en kwaliteitsproducten werken echt een verschil maakt en eenvoudige gerechten authentiek klaarmaken een wereld van verschil geeft. (denk aan balletjes in tomatensaus, vol-au-vent). Dus ik ben grote voorstander van de landbouwers, fruit- en groetenboeren die hun producten van bij hun thuis verkopen. Verser en beter kan je ze niet hebben.