dinsdag, september 18, 2012

Waar ambachtelijke zone?


JONG-CD&V Open brief aan de vier partijen van Kortenaken

-          Kiezer heeft recht op duidelijkheid partijstandpunten locatie ‘Ambachtelijke zone’

-          Onze keuze is helder: Locatie Tiensesteenweg houdt zwaar verkeer uit onze dorpen

Beste lijsttrekker,
Als vier jonge kandidaten willen we op een eerlijke manier aan politiek doen. Wij wensen dan ook dat elke partij helderheid schept over haar partijstandpunt over de te realiseren ambachtelijke zone. We begrijpen dat elke partij voor een ambachtelijke zone is. Het is nodig onze ondernemers perspectief te bieden en te zorgen voor een duurzame oplossing voor onze kleinere bedrijven.

Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan is na 20 jaar discussie en na veel overleg met de hogere overheid goedgekeurd. Er blijven nog vier mogelijke locaties over. Drie aan de Tiensestraat (tussen De Hoef en Kortenaken-Dorp) te Kortenaken en één aan de Tiensesteenweg aan het gehucht ‘Einde’ te Waanrode. De volgende zes jaar dient een definitieve keuze gemaakt te worden. En wie zegt dat er één moet komen, moet ook zeggen waar. En het gaat niet op enkel te zeggen waar het niet mag komen.

Onze vier jonge kandidaten zijn alvast helder. Wij willen de ambachtelijke zone realiseren aan de Tiensesteenweg (N29) in Waanrode tussen het tankstation en de grens met Glabbeek. Wij zijn ervan overtuigd dat deze locatie de minst slechte oplossing is. Het zwaar verkeer kan zo onmiddellijk naar Tienen (E40) of de E314 zonder dat het door onze dorpen moet. Het alternatief is extra (zwaar) verkeer door de Klipgaardenstraat, Grote Vreunte, Blijstraat, Krawatenstraat, Kortenaken-Dorp en de Tiensestraat te sturen. Deze straten zijn hiervoor niet geschikt en met extra verkeer belasten we meer dan duizend mensen hun levenskwaliteit. Ook de Hemelrijkstraat en Heerbaan bieden geen alternatief.

Uiteraard is het niet ons opzet zwaar verkeer door de Eindestraat te sturen en we willen de overlast voor de omwonenden dan ook beperken. Een aparte ontsluiting van het terrein op de Tiensesteenweg (N29) met groenbuffers moet de overlast tot een minimum herleiden.

Beste lijsttrekker, we vragen dat ook uw partij aangeeft welke voorkeur van locatie ze voor ogen heeft. De kiezer heeft recht op duidelijkheid.

Alvast bedankt voor uw antwoord.
 
Met vriendelijke groeten,         
Kristof Mollu,  Jonathan Cardoen, Kim Vandepoel en Dorien Fets

ps. We zullen de antwoorden van de partijen ook online zetten